Brendovi

Kalendar.jpgETALON ŽENAVI

Kompanija Etalon Ženavi je najveći proizvođač juvelirske bižuterije u Rusiji.  Mesečno proizvedu preko pola miliona komada nakita, dok je godišnji obrt njihovih 12 preduzeća vredan više od 25 miliona dolara.
Preduzeće Ženavi osnovali su 1991. god. u Sent Peterburgu, Jevgenij Protopopov i njegova supruga Viktorija. Imenu je kumovao jedan od radnika, kombinujući prva dva slova imena članova porodice Protopopov: Ženja, Natalija, Viktorija. Narednih godina, tokom procesa privatizacije, Protopopov je kupovao fabriku po fabriku, u kvartu svog «Etalona», i danas je vlasnik 14000 kv.metara poslovnog prostora.
Danas Ženavi ima oko 1000 zaposlenih i jedan potpuno zaokružen tehnološki sistem, koji proizvodi sve: od vitrina i opreme za izlaganje nakita, ambalaže za pakovanje, do instrumenata za juvelirski rad, a u svom sastavu ima i dizajn i foto studio. Od fabrike Svarovski kupuju oko milion kristala mesečno, pa su za uspešnu višegodišnju saradnju dobili status «Brilijantski partner Swarovskog».
Pored Svarovski kristala, za svoj nakit koriste i Svarovski štras, koral, sedef, gajene i kultivisane bisere, ćilibar, malahit, kvarc, uleksit i drugo  mineralno kamenje čija su nalazišta u Rusiji, cirkon, staklene perle Jablonex, raznobojno staklo Preciosa, kožu i nojevo perje.
Juvelirska bižuterija Ženavi prodaje se na preko 300 prodajnih mesta u Rusiji i širom bivšeg SSSR-a, u Bugarskoj i Nemačkoj, a preko Nemačke se plasira na portugalsko i američko tržište.
Ovogodišnja Mis sveta Ksenija Suhinova, na prošlogodišnjem izboru za Mis Rusije promovisala je nakit iz Ženavijeve ekskluzivne kolekcije „Viki“.

mis sveta09.jpg

plants